OM YOGA

YOGA är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ. Så vitt vi vet kommer yoga ursprungligen från Indien och är minst 5000 år gammal. Ordet yoga är sanskrit och betyder förening eller balans. En vanlig missuppfattning är att yoga bara är fysiska ställningar, det vi övar på på vår yoga matta, men yoga är en hel vetenskap, som kan ge förslag om hur man kan ge både kropp och själ mer livskraft och glädje. Yoga syftar till att skapa balans mellan kropp och själ.
Viktigaste av allt – yoga är till för alla , i alla olika former och sätt att utöva den på.

Hos oss på The Yoga Atelier är dina egna fysiska förutsättningar viktiga och vi arbetar utifrån dem genom alla klasser. Med hjälp av block, filtar, bolster och justeringar utifrån dina förutsättningar, hittar vi tillsammans din nivå. Assisteringarna är endast till för att lyfta och hjälpa dig hitta in i din egen kropp och ditt andetag. Alla asanas, positioner, kan anpassas att passa just din kropp. Andetaget är trots allt viktigast i yogan och vi är säkra på att alla som kan andas kan yoga.

Här kan du hitta lite olika typer av yoga som vi jobbar med på
The Yoga Atelier.

BASIC YOGA
Basic Yoga är till för dig som är nybörjare, inte yogat så mycket eller vill att yogan skall gå lite långsammare. Vi går igenom solhälsningen långsammare och fokuserar på andetaget, men brukar ändå kunna lova att du blir rejält svettig. Vår Basic yoga är Hatayoga- baserad vilket innebär att vi stannar lite längre i respektive position och gärna använder block och filtar som stöd i din yoga. Shavasana, vilan på slutet, är vår favorit!

FLOW YOGA och STRONG FLOW YOGA
Flow Yoga är en form av Vinyasa yoga. Vinyasa som är Sanskrit, kan översättas med att sammanbinda positionerna vi gör. Flow betyder ju flöde och här gör vi yogaklassen till ett flöde, från en position till en annan. Andetaget är det som sammanbinder det hela, ger styrka och fokus. Klassen är svettig och ofta utmanande med balansövningar och styrka i focus. Musiken varierar från dag till dag för att skapa stämning eller för att utmana. Även här kan alla positioner anpassas efter de egna förutsättningarna. Det är du och din kropp som väljer hur långt du vill gå.

På Strong Flow Yoga inkluderas några mer avancerade positioner som inversioner, där vi vänder oss upp och ner eller mer krävande armbalanser.

YIN YOGA
Yin yoga är en lugn och läkande yogaform. Yin står för den kvinnliga, mjuka och lugna energin som vi i vårt samhälle idag så ofta behöver fylla på med. För att hitta balans i livet är detta en fantastisk motpart till all vår aktivitet. I vår Yin yoga stannar vi i positionerna i minst tre till fem minuter. Till lugn musik låter vi kroppen sakta öppna upp de spänningar vi samlat på oss och med hjälp av block, filtar och bolster stödjer vi upp den. Mjukheten i både kropp och sinne gör dig både snällare och vackrare!

RESTORATIVE YOGA
Restorative yoga är den absolut lugnaste yogaformen där vi helt i tysthet och med hjälp av bolster, filtar och block låter golvet lyfta och stödja kroppen in i djup avslappnande vila. Varje position varar i 20 minuter och övergångarna mellan positionerna sker mycket varligt. Tystnaden och lugnet har visade medicinska, läkande effekter på vårt ofta stressade nervsystem. Klassen har endast 6 platser för att ge plats och ro. Ta gärna med dig en scarf eller liknande att lägga över ögonen.